afa

Ez a blog a http://afafi.wordpress.com/ folytatása, és feladata hírt adni a magyarországi antifasiszta akciókról. Az afafi az "antifasiszta fiatalok" rövidítése.

Linkblog

Friss topikok

  • tesz-vesz: @tesz-vesz: mármint a meleg felvonulók (2011.02.21. 13:00) 16 óra Astoria
  • anti-antifa: varosiellenallas.blogspot.com/2011/02/budapesti-akcio.html hahahahahaha (2011.02.08. 04:54) A tüntetés helyszíne

Miért kell kimennünk szombaton az utcára?

2012.07.06. 21:40 | afafi | Szólj hozzá!

Válasz (a beteg homofóboknak

és minden előítéletesnek)
 
Miért kell kimennünk szombaton a felvonulásra?

Azért, mert kötelességünk tiltakozni a kirekesztés minden formája ellen és azért, mert a magukat hazafinak gondoló előítéletes seggfejek, egyes csoportjai egy olyan történelmi esemény (Stonewall lázadás) megemlékezésére rendezett karnevál megzavarására készülnek, mely a világ demokratikusabb részein, sehol nem számít a „tradicionális értékek” sárba tiprásának.

A homoszexuálisok mellett fogunk vonulni?

Mellettük is, meg a transzneműek, a buzik, a biszexuálisok és a leszbik mellett, velük közösen szexuális orientációtól függetlenül. Azért, hogy ezzel az állásfoglalásunkkal is kifejezzük, a homofóbia egy torz szocializáció következménye, mely olvasással, információszerzéssel orvosolható és mielőbb orvosolandó is, hiszen a társadalom egészére nézve jelent káros hatást ellentétben azzal, „hogy a négy fal között az ágyban, ki, mit művel”.

„Egyébként a buzik mit szeretnének elérni?”

Például azt, hogy ne legyenek tudatlan, ostoba homofóbok, akik újságcikkekben, honlapokon, blogokban, fórumokon, sőt akár szülőként, tanárként fejtik ki kártékony diszkriminatív és kirekesztő téveszméiket, ezzel kitéve a felnövekvő nemzedékeket a hazugságra épülő félelmeknek, és a lélektani fejlődésükben később igen nehezen helyrehozható torzulásoknak - melyeknek ráadásul semmi alapjuk nincsen.

Mi a baj az ellentüntetőkkel?

Egy a képzeletükben létező dolog ellen tüntetnek, de úgy is mondhatnánk, hogy a bennük kialakult torz, természetellenes felfogást, mely végeredményben az infantilis gyepességük, próbálják rasszista, hazaáruló, bigott, szektás és egyéb csoportok felhasználni és ezen a napon a zsidók, a cigányok és a komcsik, helyett az LMBTQ közösséget bűnbakként megtenni.

Kik állnak egyik és másik oldalon a háttérben?

Mint minden nagyobb társadalmi megmozdulást immár 20 éve, ezt az eseményt is megpróbálja a hivatalos pártpolitika (politikai elit) meglovagolni, ki úgy, ki emígy.
Egyik oldalt azok: akik kezdetben az MDF szalonantiszemita jobbszárnyán nevelkedve, majd ebből kiválva a MIÉP egyre nyíltabban zsidózó retorikáját elsajátítva, végül a nemzeti radikális oldalon cigányozó, buzizó, komcsizó 3-as jelszóban találták meg, cseppet sem radikális és végképp nem nemzeti identitásukat.
A másik oldalt ott vannak, a magukat demokratának valló főként neoliberálisok és álbaloldaliak, akiknek a 20 év alatt többször is volt módjuk érték- és világnézet alapú társadalompolitikai intézkedések meghozatalára, azonban ezek elmaradtak, de ők újra és újra megjelennek, hátha még egy bőr (szavazat) lehúzható most épp a leszbikusokról, a melegekről, a biszexuálisokról, a transzneműekről és a queer mozgalomról.
Ahogy mondani szokás: „Egyik kutya, másik eb”.

„Akkor tisztázzuk végre! Kik állnak a "barikád" két oldalán?”

Szóval bár a barikádnak ezen az oldalán is vannak opportunisták, de velük foglalkozunk eleget az év többi részében.
A másik oldalon viszont ott vannak a „nemzet erői”, beteges elfojtásokkal, pszichés tünetekkel, akik nem ritkán szerencsétlen kölykeiket is elhozzák erre a „barikádharcra” – még elgondolni is rossz volna, ha egyszer egy kő visszarepülne és egy homofób apuka kis lurkójának koponyáját zúzná be – hogy már kisgyermekkorban beléjük táplálják a gyűlöletet, az uszítást, a korlátoltságot, egyszóval mindent, amitől az ember az életében előre haladva, épp szabadulni akar és műveltebb, nyitottabb és intelligensebb emberfővel igyekszik zárni földi pályafutását.
Különösen szomorú, ha azok, akik elhivatottak a magyarság, a magyar kultúra és egyéb nemzeti hagyományok ápolása iránt, ezen beteg homofóbok közé keverednek.
 
Miért irányítják az ellentüntetésükkel a „nemzeti erők” tudatosan a közvélemény figyelmét a felvonulókra?

Mert a megosztás az érdekük. Évtizedek óta a politikai haszonszerzés, a hatalomban evickélés a céljuk. Hogy megosszanak állampolgárt, származásra, bőrszínre, szexuális orientációra, nemre, vagy politikai nézetre tekintettel. Sőt, ez a fennálló érdeke is, ezért hagyja. Így válik „mindkét barikád” játékszerévé a mindenkori hatalmi eliteknek. A 90-es évek majdnem végéig, alig törődött ezzel a karneváli megemlékezéssel a „nemzeti erők” oldala, pedig senki ne mondja, hogy nem voltak akár magukat skinheadnek hívó boneheadek, sólyommadarasok, turulosok, arcvonalasok stb.
Most, amikor ennél jóval égetőbb kérdések vannak napirenden és a melósokat még inkább kizsigerelik, a szociális jogokat, amiket apáink, anyáink és nagyszüleink kiharcoltak most veszik el, miközben uszítanak és uszítani hagyjátok magatokat embertársaitok, mi ellenünk.

„De hiszen ez már csak utcai hőzöngés, nekünk már politikusaink vannak a Parlamentben!

Szintén rendkívül káros álláspont.” – Valóban.
Ugyanakkor téves következtetés, hogy az utca és a parlament ne lennének ellentétei egymásnak. Az utcán MI, alkalmazottak – fizikai vagy szellemi dolgozók, fedél nélküliek vagy mozgássérültek, villanyszerelők, fodrászok, jegyellenőrök, menedzserek, vagyonőrök vagy tanárok – vagyunk, a saját uraink, a mi gondolatainkkal, a mi érzéseinkkel, a mi gyermekeinkkel, családtagjainkkal, barátainkkal és a mi általunk épített környezetben. A parlamentet bár mi építettük, azonban mindennek, ami „ellenünk szól” a szimbóluma: a saját véleményünkről és döntésünkről való lemondásnak és leszokásnak, az életünk megváltoztatására való képtelenségünknek, a hierarchia és autoritás elfogadásának, egyszóval saját autonómiánk feladásának.

Hogyan fejezzük ki szolidaritásunkat?

Méltóságteljesen vonuljunk, emlékezzünk azokra a „melegekre”, akik 1969 júniusában először a történelem során szembeszálltak a homofób rendőrökkel és meghátrálásra késztették a mindenkori hatalom pribékjeit. Ne hagyjuk magunkat provokálni, de természetesen ne is viselkedjünk úgy, mintha ezen a napon ne a miénk lenne az utca. Nem vagyunk se Jézusok, se „liberális jogvédők” sem, hogy derogáljon visszadobni egy követ, ha netán valaki azt felénk hajítaná. Nem lehet több 2008! Nem lesz többször 2008!   


Összegezve!

Kötelességünk a szolidaritás, főként, mert a bigottak mellett a homofób hungaristák is azt hiszik, hogy ez egy barikádesemény. A lófaszt. Ez egy karnevál, ahol csak az a kérdés, hogy miközben mi épp egymással beszélgetve, zenét hallgatva, hideg itókát kortyolva az Andrássy úton vonulunk, aközben ti, általunk le se szarva, skandáljátok a baromságaitokat vagy legumibotozva, levízágyúzva mehettek haza, azt elénekelhetitek valamelyik szájbalökött indulótokat sebeiteket nyalogatva, miközben a (nemlétező) nemzetközi cionista összeesküvésen merengtek.

Az esemény azon alkalmak egyike, amikor láthatóvá válnak a Jobbik szavazók, a nemzeti radikálisok, a tarsolyos-parittyás múltba révedők, a kispolgári homofóbok, a motoros gojburzsujok, az előítéletes nyuggerek és minden a nemzetet kisajátítani igyekvő degenerált tökkelütött barom, aki azt hiszi, hogy ebben a nemzetben nincs vagy éppen kirekeszthető az, aki meleg, leszbikus, transznemű, biszexuális vagy őket támogató akárki, legyen hetero, zsidó, cigány, komcsi vagy liberális.

Találkozunk a felvonuláson!
A fasizmus elleni harc, a kapitalizmus elleni küzdelemmel kezdődik!
 
AFAFI

A beteg homofóbok cikke

Harcolj a fasizmus ellen!

2012.01.25. 09:59 | afafi | Szólj hozzá!

A 2010-es parlamenti választások új politikai helyzetet eredményezett Magyarországon. Az azóta eltelt időszak igazolta a legborúlátóbb elképzeléseket: a kormány gőzerővel bontja le a demokratikus rendszert, és egyre több a jele az általános fasizálódásnak. Elkeseredett és megfélemlített, zavaros fejű nyárspolgárok azok, akik beállnak a fasiszták táborába, és elhiszik a jobbikos ideológiát.

A fasizmusra nyitott emberek fontosabb jellemzői:
-vonzódnak a diktatórikus kormányzáshoz: szeretik az erős államot (a hatalommal csak az a bajuk, hogy nem az ő kezükben van), tetszik nekik a „kemény kéz” politikája
-sovinizmus: szomszédos népek lenézése, nacionalizmus, „nemzeti öntudat”
-náci rémtettek elbagatellizálása: népirtás tagadása, háborús bűnösök felmentése, egyéb történelemhamisítás (lásd:nagy-magyar mítoszok)
-antiszemitizmus: fantáziálás nemzetközi összesküvésről, „világuralmi törekvésekről”
-idegengyűlölet, rasszizmus
-szociáldarwinizmus: szegényellenesség, lefelé taposni (és felfelé nyalni...)

A fasizmus úgy állítja be magát, mintha valóságos problémákra reagálna, de a hazug kérdésekre nem születhetnek igaz válaszok.
-a diktatúra nem fog jólétet teremteni
-a nemzeti ideológiával a kizsákmányolt osztályt akarják megosztani, így akarják megakadályozni a nemzetközi összefogást a rendszer ellen
-a háborút és a háborús bűnöket a kapitalizmus hozza létre, többek között a nacionalizmus segítségével
-a tőkéseket a tőke törvényei irányítják, nem létezik semmiféle „faji alapú irányító testület”
-nincsenek idegenek, nincsenek alacsonyabbrendű fajok, az elnyomás és kizsákmányolás bőrszíntől függetlenül sújt mindnyájunkat
-ha utálod a szegényeket az nem fog téged megvédeni attól, hogy te is elszegényedj


A mai időkben egyre erősebb államra és rendpárti kormányzásra kell felkészülnünk, egyre erősebb konzervatív ideológiai offenzívára, pofátlanabb és erőszakosabb fasiszta nyomulásra, és eközben a kapitalista világrendszer jelenkori állapota által generált elszegényedésre és fokozódó kizsákmányolásra. A kapitalizmus számára a fasizmus megoldást jelent sokféle problémára, és hiába várjuk, hogy az állam majd megvédi polgárait a fasisztáktól. Ha a tőke érdekei úgy kívánják, bármikor kész ránk szabadítani a fasiszta fenevadat. „Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett.”
Mi azt mondjuk: Soha többé fasizmust!
De ez nem elég, azt is tudnunk kell, hogy a fasizmus nem a semmiből lép elénk. A fasizmus a polgári demokrácia terméke. A nácik-fasiszták-hungaristák csupán a kapitalista rendszer számtalan politikai formájának egyikét jelentik: ők a burzsoá demokrácia verőlegényei. A fasiszták ugyanazt a rendszert képviselik, mint az összes többi politikai párt. A pártok egymással viaskodnak a hatalomért, de a köztük lévő ellentét csak látszólagos. Abban mind egyformák –és ez a lényeg-, hogy a kizsákmányolás gépezetét, a bérmunka társadalmát akarják fenntartani.
Minden párt a burzsoá érdekeket képviseli, és ebben nincs különbség a nácik és a többiek között. A burzsoázia váltogatja álarcait, minden párt csak egy álarc. A nácik különösen visszataszítóak, de ők is ugyanazt az ocsmány burzsoá pofát próbálják elrejteni, mint politikai „ellenfeleik”.
Azt mondják nekünk, hogy a fasizmus a demokráciát fenyegeti. Azt viszont látjuk, hogy a demokrácia nap mint nap minket fenyeget, és azt látnunk kell, hogy a fasiszták „rendje” és a demokrácia „rendje” egy tőről fakad. A „kisebb rossz” szüli a „nagyobbat”; és ha azzal foglalkozunk, hogy az egyik tőkés frakciót védelmezzük a másikkal szemben, a tőkés rend máris meg van mentve.
Mi nem ezt akarjuk! Nem „jobb urakat” akarunk magunknak: nem akarunk urakat egyáltalán!
Számunkra egyértelmű, hogy az igazi antifasizmus elutasítja az egész rothadó kapitalista rendszert. Elutasítjuk a polgári rendszert, annak minden képviselőjével együtt!
Az antifasizmus központi elemévé kell tenni a nacionalizmus elutasítását és annak hangsúlyozását, hogy az antifasizmus akkor következetes, ha egyben antikapitalista is.

És mit tehetsz Te a fasizmus ellen?
Szerveződj! Keresd a kapcsolatot azokkal, aki szintén utálják a náci bagázst, alakítsd meg a saját helyi csoportodat. Lépjetek akcióba! Plakátok, graffitik, direkt akciók, bármi hasznos lehet. Tegyük az Antifasiszta Akciót tömegmozgalommá!
Összefogással meg tudjuk őket állítani!

Semmi esélyt a náciknak! Semmi esélyt a burzsoáziának!
Le a fasizmussal! Le a kapitalizmussal!

ANTIFASISZTA AKCIÓ

Újabb fasiszta povokáció készül!

2011.08.01. 18:16 | afafi | Szólj hozzá!

A 64 vármegyés/Jobbikos fasiszták tüntetést jelentettek

be a Sziget fesztivál helyszínére, mely tüntetést

egyelőre nem tiltottak be a hatóságok. Mivel a Sziget

szervezői milliárdos tőke-mozgásokat irányítanak, nem

valószínű hogy a magyar fasisztáknak lesz lehetőségük

bekavarni az üzletmenetbe, de a mai viszonyok között,

amikor a konzervatív-nacionalista kormányzat előkészíti

az utat a további fasizálódásnak, bármi megtörténhet. 

A fasiszta akciók elsődleges célja -a figyelemfelhíváson

túl- annak demonstrálása, hogy ők bárhova

odamehetnek. A fasiszták addig menetelnek a totális

hatalom elérése felé, amíg hagyjuk őket. Számukra

mindenki ellenség, aki nem fasiszta, és állandóan meg

akarják mutatni mennyire erősnek érzik magukat. 

Mi azt mutassuk meg nekik, a burzsoá hatalom

szánalmas kiszolgálóinak, hogy nem tehetnek meg

mindent következmények nélkül. Nem tolhatják oda a

pofájukat mindenhova.

 

Állítsuk meg a fasiszta menetelést!

 

Találkozzunk a Szigetnél, és mutassuk meg a náciknak,

hogy nem az övék a világ!

Találkozó: a Sziget bejárata előtt, a fasiszta

demonstráció időpontjában.

 

Soha többé fasizmust! Le a Jobbikkal!


 

Hétköznapi antifasizmus

2011.07.30. 15:55 | afafi | Szólj hozzá!

Az alábbi fotókat barátaink küldték. Köszönjük és várjuk a többi alkotásokat!

 

"Az alkotás ellenállás. Az ellenállás alkotás."

 

 

16 óra Astoria

2011.02.11. 17:29 | afafi | 2 komment

A tüntetés helyszíne

2011.02.07. 15:37 | afafi | 1 komment

Idén is megrendezik "becsület napi" fasiszta megemlékezésüket a neonácik. Hogy hol lesznek, a Várban, netán a Hősök terén vagy éppen Mátyásföldön az Ikarus sörözőben?

Még nem derült ki, Mi azonban itt gyülekezünk és ide várunk Minden antifasisztát! 

 

Hol:

Astoria - vonulás a Blahára.

 

Mikor:

2011. Február 12. szombat Budapest

16 óra

Antifasiszta tüntetés!

2011.01.27. 17:21 | afafi | Szólj hozzá!

2011. Február 12. Budapest

 

Február 13-át a magyar nácik a „Becsület napjának“ nevezik. 1945-ben e napon ért véget a budai várban körülzárt német és magyar hitlerista csapatok kitörési kísérlete. Két nap alatt sok tízezer katona ment önként a vágóhídra és halt meg egy vesztett háború ütközetében, a „be-csület“ védelmében. Ez a nácik becsülete: gyilkolni és meghalni parancsnak engedelmeskedve, és feladni minden emberi vonást, a fasiszta politika játékszereként. Ilyen a náci „becsület“: meggyilkolni, megsemmisíteni mindenkit, aki nem olyan mint ők. Ez a fasizmus lényege!

 Nem a náci gyilkosok a hősök, nem a gyáván engedelmeskedők, hanem azok, akik szembe mernek szállni a parancsokkal, akik bátrak harcolni az elnyomás, a diktatúra ellen. Egy háborúban a legtöbb ember áldozat, van sok bűnös –a legnagyobb bűnösök a háború előkészítői és kirobbantói!-, és kevesen vannak a hősök: csak azok, akik a háborús uszítók ellen harcolnak.

A mai időkben a fasizmus újból erősödik. Terjed a fasiszta ideológia, nacionalizmus, rasszizmus, idegengyűlölet mérgezi a légkört. A cigányellenesség tömeges jelenség a mai Magyarországon, erősödik az antiszemitizmus, és egyre szélesebb körben válik elfogadottá a nacionalizmus, a nemzeti téveszme. És nagyon sokan tolerálják a fasizmust, elfogadják ismerőseiktől azt, hogy rasszisták, nacionalisták legyenek. De a fasizmus nem csak egy vélemény a sok közül! A nacionalizmus háborús ideológia, a fasiszta eszme tömeggyilkosságok ideológiai előkészítése. Senkinek sincs joga rasszistának, antiszemitának, nacionalistának lenni, senkinek sincs joga fasisztának lenni! És ahhoz különösen nincs joga senkinek, hogy gyilkosságra uszító eszméit terjessze!

Ám a fasizmus nem a semmiből jön: nem más, mint a kapitalizmus egy formája. Túl kell lépnünk a fasizmust kitermelő rendszeren: nemzettudat helyett osztálytudat! Nemzeti harc helyett osztályharc!

Nemcsak az ideológia terjed, de az állam is növeli hatalmát. Az új évezred Európáját a rendőrállami vonások jellemzik. A kapitalizmus válságban van, és nincs más módszerük a válság ellen, mint a kizsákmányolás fokozása. A csökkenő életszínvonal, a romló munkakörülmények egyre nagyobb tiltakozást váltanak ki, és az európai államok már előre készülnek az osztályok közötti összecsapásra. Erősítik erőszakszervezeteiket, a fasiszta ideológusok pedig nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a növekvő nyomor miatti dühöt hamis irányba tereljék. A válság által termelt elszegényedésre, a hajléktalanok vagy a kisértékű lopások számának növekedésére a hatalom büntetőjogi válaszokat ad, mintha a büntetés lenne a gyógyír az emberi nyomorúságra, Az állam a szegénység helyett a szegények ellen harcol.

Mit nyújtanak a fasiszták? A neonáci, nyilas pártocskák és nagy testvérük, a Jobbik rendet, biztonságot, fegyelmet ígér, de az ő rendjük a temetők rendje. Hogyan tudnák jobbá tenni az életünket? Erre nincs programjuk, a fasiszták csak a rasszista, antiszemita uszításhoz értenek, és semmi más céljuk nincs, mint a hatalom megszerzése. Az ő hatalmuk mindenki más számára a teljes rabságot jelentené. A kapitalizmus börtönében a fasizmus a legszigorúbb cella.

Ne hagyjuk, hogy elnyomóink a nyílt terror eszközéhez nyúljanak!

Meg kell állítanunk a fasiszta őrületet!

 

 

 

 

Magyarország 2010 (Visszatekintés)

2011.01.26. 11:07 | afafi | Szólj hozzá!

Az áprilisi parlamenti választások eredménye külföldön sokkolóan hatott, de a magyar közvélemény többsége rezignáltan reagált. Egy konzervatív-nacionalista párt hatalmas többséget szerzett, és a helyek 12%-nak megszerzésével bejutott egy fasiszta párt is. Hogyan alakult ki ez a helyzet? Három fő tényező befolyásolta az idevezető utat.

·        Az utóbbi nyolc év szocialista-liberális kormányzati politikája. A kormányzó pártok 2006 után a korábbinál nagyobb lendülettel folytatták a „jóléti állam” lebontását, vagyis az 1960-1970-es években kiépült társadalmi ellátórendszer felszámolását. Ez a folyamat egész Európában megfigyelhető, keleten és nyugaton egyaránt. Véget ért a több évtizedes gazdasági fellendülés, amikor a dolgozóknak is zsírosabb morzsák jutottak. Ezt az időszakot keleten „szocializmusnak”, nyugaton „jóléti társadalomnak” nevezték. A „jóléti állam” lebontása felgyorsult 2008-ban, amikor elkezdődött a világméretű profitcsökkenés –vagyis a válság- elleni tevékenység, a „válságkezelés”. Ez számunkra újabb megszorításokat, fizetéscsökkenést, munkakörülményeink romlását jelenti. A korrupciós botrányokkal együtt ez növeli az elégedetlenséget, a politikai elit elleni dühöt, amit jelenleg a -szavak szintjén- elitellenes fasiszta mozgalom ki tud használni.

·        A konzervatív ellenzék politikája. A jelenlegi kormányzó párt bázisa jobbra nyitott, de a pártot egyébként is erős nacionalizmus jellemzi. Ellenzéki szerepben szívesen bátorítottak minden kormányellenes mozgolódást, még a fasiszta megnyilvánulásokat is eltűrték. Kormányra kerülve a nacionalizmust az állami politika rangjára emelték, emellett az állami jogkörök kiszélesítésére törekszenek. Az Európai Uniós megjelenés miatt, presztízsokokból elképzelhető, hogy fel fognak lépni a nyílt náci mozgalmak ellen, de természetesen tőlük nem várhatjuk a fasizmus letörését.

·        Az úgynevezett „nemzeti ellenállás”. A „nemzeti ellenállás” az 1900-as évek eleje óta visszatérő jelenség, lényege mindenfajta modernizáció elutasítása. A nemzeti függetlenség védelmére hivatkoznak, de ez főleg az internacionalizmus és az anti-rasszizmus elleni harcot jelenti. 2006 őszén a többnapos utcai zavargásokat sikerült a saját propagandacéljaikra kihasználni, és bár az elégedetlenség azóta nem lépett túl rajtuk, az erőszakos utcai megmozdulásokat erős fasiszta dominancia jellemzi. Az utcákat egyelőre a fasiszta horda uralja. A nemzeti biznisz giccstárgyai, a „nemzeti-rock” igénytelen tömegzenéje, a Nagy-Magyarország mítosz tömegek számára vált kulturális iránymutatóvá. Harci csoportjaik („64 vármegye”, a fasiszta futballhuligán-csoportok, a hungaristák, a Vér és Becsület) több ezer főt tömörítnek. Szerencsére a náci terroristák („magyarok nyilai”, illetve a romákat gyilkoló halálbrigád) börtönbe kerültek, de bármikor újabb gyilkosok léphetnek színre. A „nemzeti ellenállás” hozományaként megerősödött a Jobbik nevű fasiszta párt. Ideológiája több részből tevődik össze. Építenek a politikai elit-ellenességre. Természetesen ők maguk ugyanolyan korruptak, mint a többi politikus, de még nem volt rá alkalmuk, hogy készpénzre váltsák a politikai hatalmat. A Jobbik ideológia központi eleme a cigány-ellenes rasszizmus. A cigányság a hazai népességnek nagyjából 5-8%-át alkotja, és jelentős részben integrálódott. A fasiszták definíciója szerint a „magyarságtól” egyértelműen különböznek, de ilyen értelemben a cigányság nem alkot elkülönülő etnikumot. Saját nyelvét alig beszéli, hagyományos kultúrája jórészt eltűnt. A fasiszták ennek ellenére már a faji törvényeket tervezgetik…   A „szocializmus” idején a munkásosztály alsó rétegének részét képezték, így 1990 után fokozottan érintette őket a lecsúszás, a falvakban felgyorsult a gettósodás, az új generációk már öröklött munkanélküliségben nőnek fel. A szegényebb régiók falvaiban a nyomor növeli az emberek közötti gyűlöletet, ami sok esetben etnikai színezetet kap. A mai Magyarországon mintegy egymillió fő él mélyszegénységben. A társadalom többi rétegében –főleg azok között, akiket a lecsúszás réme fenyeget- erőteljes a szegényellenes hisztéria. A rasszizmus ideológiájával a szegényellenességet etnicizálják, vagyis „a szegényt””acigányban” nevesítik meg. Az emberek „a cigányt” szidják, de valójában a szegényeket gyűlölik, elsősorban azért, mert tudat alatt azt remélik, a gyűlölet megvédi őket, és így ők maguk nem fognak erre a sorsra jutni. A Jobbik erőt igyekszik felmutatni –bár ez egyelőre inkább csak erőlködés, az inkább nevetséges, mint félelmetes Gárdájukkal-, rendet és fegyelmet ígér. Szimpatizánsai abban bíznak, ez az „erő” meg tudja őket védeni a további elszegényedéstől. A Jobbik mindenféle nacionalista irányzat gyűjtőhelye. A különböző „magyarságkutatók” elképesztő hazugságokat állítanak, de olyan sok embert képesek behülyíteni, hogy nem lehet őket egyszerűen csak kinevetni. Végül szólni kell az egyre jobban terjedő antiszemitizmusról. A zsidóság a 19-20 század fordulóján az erőteljes asszimilálódás irányába indult el. Ezt a folyamatot megállította az 1919 után kibontakozó, sok fasiszta elemet tartalmazó Horthy-féle ellenforradalmi rendszer. A vallási majd faji alapon működő zsidó-törvények előkészítették félmillió zsidó származású magyar állampolgár legyilkolását. A deportálást a magyar állami hatóságok és a csendőrség szervezte és hajtotta végre, a társadalom többségének közönye mellett. 1990 után újra megjelent a nyilvánosságban az antiszemitizmus. A fasiszta ideológia egyszerre „antikapitalista” (ez persze átverés, nem valódi antikapitalizmus, egyszerűen csak a modernitás elutasítása) és antikommunista (ez viszont nem átverés, a fasiszták valóban az internacionalista munkásmozgalom ellenségei). A fasiszta ideológiai bűvészmutatvány az „antikapitalizmust” és az antikommunizmust a „zsidó” figurájában egyesíti. Szerintük „mindenki zsidó, aki nem fasiszta”.

Ezek a tényezők együttesen elvezettek minket ebbe az állapotba, ahol egyre erősebb államra és rendpárti kormányzásra kell felkészülnünk, egyre erősebb ideológiai offenzívára, pofátlanabb és erőszakosabb fasiszta nyomulásra, és eközben a kapitalista világrendszer jelenkori állapota által generált elszegényedésre és fokozódó kizsákmányolásra. A kapitalizmus számára a fasizmus megoldást jelent sokféle problémára. Ha a tőke érdekei úgy kívánják, bármikor kész ránk szabadítani a fasiszta fenevadat. „Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett.”

Mi azt mondjuk: Soha többé fasizmust!

De ez nem elég, azt is tudnunk kell, hogy a fasizmus nem a semmiből lép elénk. A fasizmus a polgári demokrácia terméke. A nácik-fasiszták-hungaristák csupán a kapitalista rendszer számtalan politikai formájának egyikét jelentik: ők a burzsoá demokrácia verőlegényei. A fasiszták ugyanazt a rendszert képviselik, mint az összes többi politikai párt. A pártok egymással viaskodnak a hatalomért, de a köztük lévő ellentét csak látszólagos. Abban mind egyformák –és ez a lényeg-, hogy a kizsákmányolás gépezetét, a bérmunka társadalmát akarják fenntartani.

Minden párt a burzsoá érdekeket képviseli, és ebben nincs különbség a nácik és a többiek között. A burzsoázia váltogatja álarcait, minden párt csak egy álarc. A nácik különösen visszataszítóak, de ők is ugyanazt az ocsmány burzsoá pofát próbálják elrejteni, mint politikai „ellenfeleik”.

Azt mondják nekünk, hogy a fasizmus a demokráciát fenyegeti. Azt viszont látjuk, hogy a demokrácia nap mint nap minket fenyeget, és azt látnunk kell, hogy a fasiszták „rendje” és a demokrácia „rendje” egy tőről fakad. A „kisebbik rossz” szüli a „nagyobbikat”; és ha azzal foglalkozunk, hogy az egyik tőkés frakciót védelmezzük a másikkal szemben, a tőkés rend máris meg van mentve.

Mi nem ezt akarjuk! Nem „jobb urakat” akarunk magunknak: nem akarunk urakat egyáltalán!

Számunkra egyértelmű, hogy az igazi antifasizmus elutasítja az egész rothadó kapitalista rendszert. Elutasítjuk a polgári rendszert, annak minden képviselőjével együtt!

Az antifasizmus központi elemévé kell tenni a nacionalizmus elutasítását, és annak hangsúlyozását, hogy az antifasizmus akkor következetes, ha egyben antikapitalista is.

Semmi esélyt a náciknak! Semmi esélyt a burzsoáziának!

Le a fasizmussal! Le a kapitalizmussal!

 

   

 

Antifasiszták a homofóbia ellen

2010.07.01. 10:09 | afafi | Szólj hozzá!

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Meleg Büszkeség Napja.

Az egész hetes eseménysorozat fő programja a felvonulás, melyen szervezett keretek között mi is részt veszünk.

Tesszük ezt azért is, MERT

- antifasisztákként kötelességünk szolidaritásunkról biztosítani az LMBT közösséget, és a homofób hungaristák kirekesztő, antihumánus és rassziszta jellemét leleplezni 

 - az utóbbi években a bigottak (keresztények, konzervatívok)  mellett a hazai szélsőjobb is állandóan támadta a történelmi előzményű (emlék)felvonulást

 - egy olyan világban akarunk élni, ahol nem szólnak bele mások, hogy ki kivel bújik ágyba és tiszteletben tartják mindenki választását

 - a szervezők mellett, mi is azon vagyunk, hogy ez az esemény az emlékezés mellett egy valódi karnevál legyen

A kisbaba hitler szeret téged!

2010.04.20. 15:35 | afafi | Szólj hozzá!

Most szombaton, azaz április 24-én, a nácik hitler szülinapjáról akarnak megamlékezni. Ha azt mondod, hogy ilyen nincs, győződj meg róla: link1, link2. A két link egyébként azt is szemlélteti, hogy a nácik nem tudnak normálisan írni, és az esztétikai érzéknek végképp híján vannak. Azért nem lenne jó, ha a führerük szülinapját tényleg sikerülne megünnepelniük, gyertek ellendemonstrálni. Tali: 18:30-kor, a kisföldalatti Széchenyi fürdő megállójánál.

Agitátorok

2010.03.18. 17:37 | afafi | Szólj hozzá!


Egy film az 1919-es magyarországi Tanácsköztársaságról.

Március 21-én du. 3-tól az Agitátorok című magyar film (1969) vetítése a Tűzraktérben. (Budapest, VI. Hegedű u. 9.)

A vetítés előtt és után beszélgetés 1919-ről, a világforradalom évéről és a magyarországi Tanácsköztársaságról.

1919: forradalmi harcok Oroszországban és Németországban, Egyiptomban és Argentínában, földfoglalás, gyárfoglalás, általános sztrájk Olaszországban és Spanyolországban, Indiában és Kanadában, Romániában és Franciaországban. Reng a föld és inog a hatalom világszerte.

Magyarországon kikiáltják a proletárdiktatúrát. De valóban a proletariátus diktatúrája volt ez, vagy csupán egy hangzatos elnevezés? Puccs volt vagy forradalom? Voltak-e itt valódi forradalmárok? Kik voltak a kommün vezetői, és kik voltak a közkatonák? Forradalmárok vagy félrevezetett proletárok? Elég-e a jó szándék a világ megváltásához?

Sinkó Ervin Optimisták című regénye alapján 1969-ben forgatták az Agitátorok című filmet. Az 1968-at követő években a világméretű forradalmi fellendülés hatására újra aktuálissá váltak az 1919-ben megfogalmazott kérdések arról, hogyan is lehetne megváltoztatni a világot. Új válaszokat kerestek, és közben felfedezték, hogy a forradalmi folyamat ugyanazokkal a problémákkal szembesíti a rendszer megváltoztatásán munkálkodókat, mint ötven évvel korábban.

Így született a film. Az ismétlődő kérdésekre azóta sem születtek egyértelmű válaszok, így levetítése az évforduló kapcsán még mindig aktuális, ugyanakkor jó alkalom az együttes gondolkodásra. Mi történt 1919-ben? És mi történik 2010-ben?

 

 

· 1 trackback

Graffiti Action

2010.03.13. 05:20 | afafi | Szólj hozzá!

Graffitis csoportunk mostanában is tevékenykedett, tőlük kaptuk ezt a képet:

 

 

Reméljük még sok hasonló szép munkával találkozhatunk!

Ha te is fújtál valamit, vagy fényképeztél, küld el e-mail címünkre! 

A nácik nem mernek az utcára jönni, így hát nem lesz antifa demó sem

2010.03.04. 21:32 | afafi | Szólj hozzá!

A nácik ismét az orrukat sem merik kidugni, így mi sem megyünk ki szombaton ellendemonstrációt tartani.

Mások a Hősök terén őrségállást tartanak, ezzel jelezve, hogy meg akarják védeni a teret a nácik bakancsaitól -- és finoman utalva arra, hogy a náciknak szokása blöffölni, már ami a demonstrációik elmaradását illeti.

Ha valakinek van kedve, egyénileg kimehet és részt vehet az őrségállásban.

---------

The nazis decided to do nothing this weekend, so our antifa demo also cancelled.

Enjoy the naziless weekend!

2010. március 6. Antifasiszta demonstráció

2010.02.26. 00:34 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: tavasz akció fiatalok antifasiszta antifa afafi

„Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett.” 

A náci söpredék újra Budapest utcáin menetel. Nyíltan hirdetik, hogy hatalomra törnek, vérre szomjaznak, gyilkolni akarnak.

Mi azt mondjuk: Soha többé fasizmust!

De ez nem elég, azt is tudnunk kell, hogy a fasizmus nem a semmiből lép elénk. A fasizmus a polgári demokrácia terméke. A nácik-fasiszták-hungaristák csupán a kapitalista rendszer számtalan politikai formájának egyikét jelentik: ők a burzsoá demokrácia verőlegényei. A fasiszták ugyanazt a rendszert képviselik, mint az összes többi politikai párt. A pártok egymással viaskodnak a hatalomért, de a köztük lévő ellentét csak látszólagos. Abban mind egyformák –és ez a lényeg-, hogy a kizsákmányolás gépezetét akarják fenntartani.

Minden párt a burzsoá érdekeket képviseli, és ebben nincs különbség a nácik és a többiek között. A burzsoázia váltogatja álarcait, minden párt csak egy álarc. A nácik különösen visszataszítóak, de ők is ugyanazt az ocsmány burzsoá pofát próbálják elrejteni, mint politikai „ellenfeleik”.

Azt mondják nekünk, hogy a fasizmus a demokráciát fenyegeti. Azt viszont látjuk, hogy a demokrácia nap mint nap minket fenyeget, és azt látnunk kell, hogy a fasiszták  „rendje” és a demokrácia „rendje” egy tőről fakad. A „kisebbik rossz” szüli a „nagyobbikat”; és ha azzal foglalkozunk, hogy az egyik tőkés frakciót védelmezzük a másikkal szemben, a tőkés rend máris meg van mentve.

Mi nem ezt akarjuk! Nem „jobb urakat” akarunk magunknak: nem akarunk urakat egyáltalán!

Ezért nem vállalunk közösséget a polgári „antifasizmussal”, mert az igazi antifasizmus elutasítja az egész rothadó kapitalista rendszert.

Elutasítjuk a polgári rendszert, annak minden képviselőjével együtt!

Semmi esélyt a náciknak! Semmi esélyt a burzsoá politikának! 

Le a fasizmussal! Le a kapitalizmussal! 
 

Antifasiszta Akció 

 

kontakt: antifa.fiatalok@gmail.com

Primavera Antifascista!!!

2010.02.25. 23:09 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: primavera italiano antifa afafi antifascista

Antifascisti Europei!

Aiutateci!

La spazaztura nazista di tutta Europa intende organizzare una grande manifestazione per il 6 marzo 2010 nella capitale ungherese Budapest.
Gli antifascisti ungheresi si stanno preparando ad una resistenza combattiva! Intendiamo fermare con ogni mezzo, che l'incontro nazista abbia luogo!

Purtroppo in Ungheria ci sono molti fascisti, per cui abbaimo bisogno di solidarietá da parte di altre forze antifasciste europee. Venite, aiutateci! Dopo Dresda divenga Budapest il simbolo della lotta e la resistenza comune e della vittoria!

Venite! Mobilitiamoci! Aiutateci! Contiamo sul vostro aiuto!
Vi aiutiamo per ogni cosa: vitto, alloggio ecc.

Per contatti:
antifa.fiatalok@gmail.com
giovani antifascisti ungheresi

Antifaschistische Frühling!!!

2010.02.25. 23:06 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: antifa afafi antifaschistische frühling

Europäische Antifaschisten!

Wir brauchen Eure Hilfe!
Der Neonazi-Absachum bereitet eine gigantische Demonstration für den 6. März 2010 in der ungarischen Haupstadt, Budapest vor.
Die ungarische Antifaschisten wollen kämpferisch dagegensetzen. Wir wollen mit allen Mitteln verhindern, dass die Rendezvous der Nazis tatsächlich zustandekommt!
Dazu brauchen wir die Stärke der internationalen Solidarität, da die Masse der Faschisten in Ungarn leider zu gross geworden ist!
Komm und helft uns!
Lasst uns diese für ganz Europa abschäuliche Zusammenkunft gemeinsam zu verhindern. Budapest muss nach Dresden zum nächsten Erfolg in unseren gemeinsamen Kampf gegen Neofaschismus in Europa werden.
Komm, kämpft mit uns! Mobilisiere Euch!
Wir erwarten Euch, und helfen in Alles: in der Unterbringung, in der Verpflegung!

Kontakt:
antifa.fiatalok@gmail.com
junge antifaschisten ungarns

Antifa Spring!!!

2010.02.25. 23:03 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: english spring antifa afafi antifascist

Dear European Antifascists, dear Friends!

Please, help us combating the Fascism!
The Nazi scum wants to make a huge demonstration on 6th of March, 2010. in the capital of Hungary, Budapest. They invite Neo-Nazi militants formk all over Europe.
We, young Hungarian Antifascists will resist their ugly provocation, but let's show them that we, European Young Antifascists are united and can combat them together!
So, join our resistance!
We'll go to extremes to frustrate them "Nazi date".
As perhaps you've heard about it, there are many fascists in Hungary unfortunately.
We are in sore need of the power of international solidarity.
Come on,help us!!
Let's put a stopper on their Nazi activities
Let Budapest be the the new success of our common fight after Dresden.
Come! Mobilize! Help us! We count on you!
We can help in everything what you need to stay in Budapest: accomodation,food and good friends!
Contact:
antifa.fiatalok@gmail.com
young antifascists of Hungary (afafi)

Antifasiszta Tavasz!!!

2010.02.25. 23:01 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: tavasz fiatalok antifasiszta antifa afafi

A nácik újfent az utcára akarnak vonulni, ezúttal március 6-án, Budapesten. Ide hívják neonáci haverjaikat egész Európából.
Mi, antifasiszta fiatalok ellenállunk a provokációjuknak, de memutatjuk, hogy az európai antifasiszta fiatlok együttesen lépnek fel ellenük.
Csatlakozz az ellenállásunkhoz!
Csináljunk egy nagy bulit, ami a legjobban idegesíti őket! Tegyük nevetségessé idióta masírozásukat!
Felhívásunkat több nyelven is közzétesszük, valószínűleg sokan fognak jönni külföldről. Tegyük a budapesteti antifa demonstrációt a drezdaihoz hasonló sikerré!

Segíts mozgósítani, szólj minél több barátodnak! Számítunk Rád!
Elérhetőség:
antifa.fiatalok@gmail.com
alias _afafi_

süti beállítások módosítása