afa

Ez a blog a http://afafi.wordpress.com/ folytatása, és feladata hírt adni a magyarországi antifasiszta akciókról. Az afafi az "antifasiszta fiatalok" rövidítése.

Linkblog

Friss topikok

  • tesz-vesz: @tesz-vesz: mármint a meleg felvonulók (2011.02.21. 13:00) 16 óra Astoria
  • anti-antifa: varosiellenallas.blogspot.com/2011/02/budapesti-akcio.html hahahahahaha (2011.02.08. 04:54) A tüntetés helyszíne

Harcolj a fasizmus ellen!

2012.01.25. 09:59 | afafi | Szólj hozzá!

A 2010-es parlamenti választások új politikai helyzetet eredményezett Magyarországon. Az azóta eltelt időszak igazolta a legborúlátóbb elképzeléseket: a kormány gőzerővel bontja le a demokratikus rendszert, és egyre több a jele az általános fasizálódásnak. Elkeseredett és megfélemlített, zavaros fejű nyárspolgárok azok, akik beállnak a fasiszták táborába, és elhiszik a jobbikos ideológiát.

A fasizmusra nyitott emberek fontosabb jellemzői:
-vonzódnak a diktatórikus kormányzáshoz: szeretik az erős államot (a hatalommal csak az a bajuk, hogy nem az ő kezükben van), tetszik nekik a „kemény kéz” politikája
-sovinizmus: szomszédos népek lenézése, nacionalizmus, „nemzeti öntudat”
-náci rémtettek elbagatellizálása: népirtás tagadása, háborús bűnösök felmentése, egyéb történelemhamisítás (lásd:nagy-magyar mítoszok)
-antiszemitizmus: fantáziálás nemzetközi összesküvésről, „világuralmi törekvésekről”
-idegengyűlölet, rasszizmus
-szociáldarwinizmus: szegényellenesség, lefelé taposni (és felfelé nyalni...)

A fasizmus úgy állítja be magát, mintha valóságos problémákra reagálna, de a hazug kérdésekre nem születhetnek igaz válaszok.
-a diktatúra nem fog jólétet teremteni
-a nemzeti ideológiával a kizsákmányolt osztályt akarják megosztani, így akarják megakadályozni a nemzetközi összefogást a rendszer ellen
-a háborút és a háborús bűnöket a kapitalizmus hozza létre, többek között a nacionalizmus segítségével
-a tőkéseket a tőke törvényei irányítják, nem létezik semmiféle „faji alapú irányító testület”
-nincsenek idegenek, nincsenek alacsonyabbrendű fajok, az elnyomás és kizsákmányolás bőrszíntől függetlenül sújt mindnyájunkat
-ha utálod a szegényeket az nem fog téged megvédeni attól, hogy te is elszegényedj


A mai időkben egyre erősebb államra és rendpárti kormányzásra kell felkészülnünk, egyre erősebb konzervatív ideológiai offenzívára, pofátlanabb és erőszakosabb fasiszta nyomulásra, és eközben a kapitalista világrendszer jelenkori állapota által generált elszegényedésre és fokozódó kizsákmányolásra. A kapitalizmus számára a fasizmus megoldást jelent sokféle problémára, és hiába várjuk, hogy az állam majd megvédi polgárait a fasisztáktól. Ha a tőke érdekei úgy kívánják, bármikor kész ránk szabadítani a fasiszta fenevadat. „Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett.”
Mi azt mondjuk: Soha többé fasizmust!
De ez nem elég, azt is tudnunk kell, hogy a fasizmus nem a semmiből lép elénk. A fasizmus a polgári demokrácia terméke. A nácik-fasiszták-hungaristák csupán a kapitalista rendszer számtalan politikai formájának egyikét jelentik: ők a burzsoá demokrácia verőlegényei. A fasiszták ugyanazt a rendszert képviselik, mint az összes többi politikai párt. A pártok egymással viaskodnak a hatalomért, de a köztük lévő ellentét csak látszólagos. Abban mind egyformák –és ez a lényeg-, hogy a kizsákmányolás gépezetét, a bérmunka társadalmát akarják fenntartani.
Minden párt a burzsoá érdekeket képviseli, és ebben nincs különbség a nácik és a többiek között. A burzsoázia váltogatja álarcait, minden párt csak egy álarc. A nácik különösen visszataszítóak, de ők is ugyanazt az ocsmány burzsoá pofát próbálják elrejteni, mint politikai „ellenfeleik”.
Azt mondják nekünk, hogy a fasizmus a demokráciát fenyegeti. Azt viszont látjuk, hogy a demokrácia nap mint nap minket fenyeget, és azt látnunk kell, hogy a fasiszták „rendje” és a demokrácia „rendje” egy tőről fakad. A „kisebb rossz” szüli a „nagyobbat”; és ha azzal foglalkozunk, hogy az egyik tőkés frakciót védelmezzük a másikkal szemben, a tőkés rend máris meg van mentve.
Mi nem ezt akarjuk! Nem „jobb urakat” akarunk magunknak: nem akarunk urakat egyáltalán!
Számunkra egyértelmű, hogy az igazi antifasizmus elutasítja az egész rothadó kapitalista rendszert. Elutasítjuk a polgári rendszert, annak minden képviselőjével együtt!
Az antifasizmus központi elemévé kell tenni a nacionalizmus elutasítását és annak hangsúlyozását, hogy az antifasizmus akkor következetes, ha egyben antikapitalista is.

És mit tehetsz Te a fasizmus ellen?
Szerveződj! Keresd a kapcsolatot azokkal, aki szintén utálják a náci bagázst, alakítsd meg a saját helyi csoportodat. Lépjetek akcióba! Plakátok, graffitik, direkt akciók, bármi hasznos lehet. Tegyük az Antifasiszta Akciót tömegmozgalommá!
Összefogással meg tudjuk őket állítani!

Semmi esélyt a náciknak! Semmi esélyt a burzsoáziának!
Le a fasizmussal! Le a kapitalizmussal!

ANTIFASISZTA AKCIÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://afafi.blog.hu/api/trackback/id/tr813752522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása