afa

Ez a blog a http://afafi.wordpress.com/ folytatása, és feladata hírt adni a magyarországi antifasiszta akciókról. Az afafi az "antifasiszta fiatalok" rövidítése.

Linkblog

Friss topikok

  • tesz-vesz: @tesz-vesz: mármint a meleg felvonulók (2011.02.21. 13:00) 16 óra Astoria
  • anti-antifa: varosiellenallas.blogspot.com/2011/02/budapesti-akcio.html hahahahahaha (2011.02.08. 04:54) A tüntetés helyszíne

2010. március 6. Antifasiszta demonstráció

2010.02.26. 00:34 | afafi | Szólj hozzá!

Címkék: tavasz akció fiatalok antifasiszta antifa afafi

„Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett.” 

A náci söpredék újra Budapest utcáin menetel. Nyíltan hirdetik, hogy hatalomra törnek, vérre szomjaznak, gyilkolni akarnak.

Mi azt mondjuk: Soha többé fasizmust!

De ez nem elég, azt is tudnunk kell, hogy a fasizmus nem a semmiből lép elénk. A fasizmus a polgári demokrácia terméke. A nácik-fasiszták-hungaristák csupán a kapitalista rendszer számtalan politikai formájának egyikét jelentik: ők a burzsoá demokrácia verőlegényei. A fasiszták ugyanazt a rendszert képviselik, mint az összes többi politikai párt. A pártok egymással viaskodnak a hatalomért, de a köztük lévő ellentét csak látszólagos. Abban mind egyformák –és ez a lényeg-, hogy a kizsákmányolás gépezetét akarják fenntartani.

Minden párt a burzsoá érdekeket képviseli, és ebben nincs különbség a nácik és a többiek között. A burzsoázia váltogatja álarcait, minden párt csak egy álarc. A nácik különösen visszataszítóak, de ők is ugyanazt az ocsmány burzsoá pofát próbálják elrejteni, mint politikai „ellenfeleik”.

Azt mondják nekünk, hogy a fasizmus a demokráciát fenyegeti. Azt viszont látjuk, hogy a demokrácia nap mint nap minket fenyeget, és azt látnunk kell, hogy a fasiszták  „rendje” és a demokrácia „rendje” egy tőről fakad. A „kisebbik rossz” szüli a „nagyobbikat”; és ha azzal foglalkozunk, hogy az egyik tőkés frakciót védelmezzük a másikkal szemben, a tőkés rend máris meg van mentve.

Mi nem ezt akarjuk! Nem „jobb urakat” akarunk magunknak: nem akarunk urakat egyáltalán!

Ezért nem vállalunk közösséget a polgári „antifasizmussal”, mert az igazi antifasizmus elutasítja az egész rothadó kapitalista rendszert.

Elutasítjuk a polgári rendszert, annak minden képviselőjével együtt!

Semmi esélyt a náciknak! Semmi esélyt a burzsoá politikának! 

Le a fasizmussal! Le a kapitalizmussal! 
 

Antifasiszta Akció 

 

kontakt: antifa.fiatalok@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://afafi.blog.hu/api/trackback/id/tr471791199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása